Szójatej

 2010.09.01. 17:08

 

Minthacsak a laptop-autópálya párosítást blogírásra találták volna ki. Biztos vannak Magyarországon olyan autópálya szakaszok, ahol izgalmas a táj, de ez sem olyan.
Annál izgalmasabb, ha valaki annyira lelkes (hülye), hogy szabadidejét képes egy párt (nem, egy farka sincsen), támogatásával eltölteni. Ez esetben pl. állhat két órát szemlélve a Moszkva tér saját kis életét. Kodály is valami hasonlót érezhetett, mikor leírta: „Mikrokozmosz”.
 Talán a csúcs az a figura volt, aki ezzel vetett véget „beszélgetésünknek”: „Megyek pénzt szerezni kannás borra!” Ez annyira jól sikerült neki, hogy mikor visszatért negyed óra múlva már a zsákmány elfogyasztásán is túl volt. És akkor jött a produkció: A munkából hazatérő, fáradt jónépet egy komplett közgazdasági előadás várta a metró kijáratánál, valahogy így: „ Aza legnagyobb baj Magyarországon, hogy nem lehet kapni SZÓÓÓJAAATEEEJEEEEET!!! Pedig a SZÓJATEEEEEJ, nagyon egéééészsééééégeeeeeessss! Tele van vitaminnnnaaal! Az országban semmi baj nem lenne, ha lenne mindenhol SZÓÓÓÓJAAATEEEEEJ!!!” és atöbbi… Hátnemtudom. Most vagy a szójatej-lobbi fizette (a kannásborát), vagy esetleg egy meg nem értett közgazdasági zsenivel állunk szemben. Szerencsére ekkor már háttal állt nekem.
Aztán lehet csengetni is. Pl. egy idős nénihez, aki nagyon gyengén lát, viszont nem hall. És kb. 10 perc, míg megértette, hogy társammal nem vagyunk az unokái, csak a kopogtatócédüláért jöttünk. Persze, itt már csak a menekülés volt a célunk. Viszont, ha a néni nyugdíjáért, az egykori férje órájáért, és a komplett berendezésért megyünk, még bántani se kellett volna, mert nem vette volna észre, hogy mindent elviszünk. Még talán a nénit is… Amúgy ennél csak jobb élmények voltak. Nem fenyegetőzött senki, pisztollyal, vagy ilyesmi.
Szóval jó móka ez a kopogtatás, de nem mondom, hogy mindenki próbálja ki, mert akkor senki nem lesz otthon, akihez kopogtathatnánk…
És végül:
Kukorica, kockázott bacon, cukkini, gomba, paradicsom, paprika, erőspaprika (bármelyik kihagyható, vagy kicserélhető bármi mással). Ezeket wokban (ha nincs wok, azonnal vegyünk!), olivaolajon megpirítjuk, félrerakjuk. Majd kenyérdarabkákat dobálunk a wokba (tuti kell még alá olaj) és a kenyeret is megpirítjuk. Az előbbi pirított cumókat hozzáborogatjuk, majd ráhajítjuk a darabokba felvágott mozzarellát, és várunk míg az egész megmelegszik. Valahol a folyamat közben szójaszószt (nem tejet!) öntünk rá, esetleg többször is. Ha bacon van benne, talán még só se kell hozzá. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://agara.blog.hu/api/trackback/id/tr502264800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása